Data: 2007-12-12 21:29:56
Temat: Re: Zakwas chlebowy
Od: "MP" <m...@...tkb.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal w
wiadomosci news:13m027m4rfk3gda@corp.supernews.com...
> GFR wrote:
>> Witam,
>>
>> Mam takie pytanie. Czy naturalne jest że w zakwasie chlebowym oprócz
>> wyczuwalnego zapachu drożdzy czuć wyniki fermentacji alkoholowej ?
>>
>> Czy wyjdzie z tego na zakwas nadający się do pieczenia chleba bez drożdży
>> ?
>>
>> 1. dzień pierwszy reszta jakieś 100ml z rozczynu drożdzowego na mleku z
A po co tu drozdze. To ma byc zakwas a nie drozdze. Zastosuj wode mineralna
niegazowana. Trzymaj to w cieple. Wstaw do piekarnika i wlacz w nim
oswietlenie. Mieszaj zakwas dwa razy dziennie (z rana i poznym wieczorem).
Musi sie udac.
MP
|