Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zakwas chlebowy - ile wody? ile czekac? jaka make? Re: Zakwas chlebowy - ile wody? ile czekac? jaka make?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Zakwas chlebowy - ile wody? ile czekac? jaka make?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.supermedia.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.internetia.pl!no
t-for-mail
From: "ZZZ" <n...@n...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zakwas chlebowy - ile wody? ile czekac? jaka make?
Date: Tue, 24 Feb 2015 15:10:54 +0100
Organization: Netia S.A.
Lines: 34
Message-ID: <mci235$b4b$1@mx1.internetia.pl>
References: <mcg6da$abk$1@dont-email.me> <54ec5f93$0$2173$65785112@news.neostrada.pl>
<mchua3$1kj$1@dont-email.me>
NNTP-Posting-Host: 77-255-232-211.adsl.inetia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: mx1.internetia.pl 1424788389 11403 77.255.232.211 (24 Feb 2015 14:33:09 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 24 Feb 2015 14:33:09 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
X-Tech-Contact: u...@i...pl
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-Priority: 3
X-Server-Info: http://www.internetia.pl/
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:362281
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Pszemol" <P...@P...com> napisał w wiadomości
news:mchua3$1kj$1@dont-email.me...
> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
> news:54ec5f93$0$2173$65785112@news.neostrada.pl...
>> Pszemol wrote:
>>
>
> Takiej lejącej się gęstej farby czy takiej kwaśnej śmietany,
> bardziej sztywnej, w którą wbijesz łyżkę i stoi? :-)
> Jak przechylisz gotowy zakwas do użycia to wyleje się ze słoika?

Laboratorium? Zrób żeby był żywy, żeby powstawały w nim stale
pęcherzyki gazu

> I jeszcze jedno - mój zakwas żytni nie "klei się" natomiast ten pszenny
> ciągnie się i ze słoika wychodzą takie gluty śluzowate :-) konsystencja
> nieapetyczna bardzo :-))) Twój jest płynem bez żadnych glutów?
Pszenica zawiera dużo więcej glutenu (o którym zrobił się wcześniej
taki dziwaczny wątek) niż żyto, stąd taki efekt. Ciasto z mąki pszenicznej
też uzyskuje ciągliwość, której nie osiągnie ciasto z mąki żytniej.

>
> Zakwas pszenny z białej mąki chlebowej, nie zmienia koloru ani
> zapachu - od początku do końca pachnie jak... farba emulsyjna :-)

Zapach jest mało ważny. Jeszcze nie zdarzyło Ci się, że zakwas
będzie miał zapach (jeśli to można nazwać zapachem) acetonu?
To jeszcze może się zdarzy. Przewietrz go, odżyw mąką świeżą
i wodą i będzie dobry nadal.

ZZ
p.s. nie wcinam się do wypowiedzi Krys tylko do Twoich pytań

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
24.02 Pszemol
24.02 Pszemol
24.02 Jarosław Sokołowski
24.02 Pszemol
24.02 ZZZ
24.02 Pszemol
24.02 masti
25.02 krys
25.02 krys
25.02 Pszemol
25.02 Pszemol
25.02 krys
25.02 krys
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?