Data: 2015-08-01 16:40:42
Temat: Re: Zmiękczanie mięsa - czym i jak?
Od: Chefu <b...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pszemol: marynata to nie zupa panie :-) , zalewasz na poziom
niecałe 1/4 wysokości mięsa, potrzebne to tylko tylko po to by dał
aromatu i mięso nie opiekło się do suchości aż trociny.
BTW po upieczeniu ten cały sos można wykorzystać jako bulion do
sosów, lub nawet zup itp.
--
prawdziwejedzenie.blogspot.com
Pszemol wrote:
> "Chefu" <b...@g...com> wrote in message
> news:5V5ux.59214$1h.58197@fx25.am4...
>>
>> Zastosuj metodę niska temperatura (100C), długie pieczenie.
>> Wieprzowinę obsmaruj ziołami np: tymianek, czosnek, cayenne.
>> Marynata: oliwa, sos sojowy, chlapnij octu, mozesz dodac ketchup,
>> barbacue sos. Do blachy, zalewasz, przykrywasz folią aluminiową
>> i pieczesz aż będzie się rozrywać na kawałki.
>>
>> Smacznego
>
> Jak "zalewasz" to chyba będzie się gotować a nie piec? ;-)
|