Data: 2016-08-08 01:48:43
Temat: Re: Znalezione
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 07 Aug 2016 23:34:48 +0200, Trefniś napisał(a):
> Powtarzam, chleb "na prawdziwym zakwasie" jako starter do kiszonek jest
> nieskuteczny, a może wręcz uniemożliwić prawidłowe prowadzenie kiszonki!
Powtarzam: DZIŚ to oczywiste, że nieskuteczny (powody wyjaśniłam), ale
KIEDYŚ jak najbardziej był stosowany i skuteczny. Sama, jako dziecko, byłam
dobrych kilka lat wysyłana przez mamę "na wieś" do jednej i tej samej
starszej pani, babci Michtowej, po kiszony biały żurek/barszcz z mąki i
zawsze pływała w dzbanku, w którym go ta pani kisiła, piętka razowca.
WIDZIAŁAM TO SAMA - więc nie jesteś w stanie niczego mi imputować.
|