Data: 2002-11-17 09:13:19
Temat: Re: Zupa grzybowa
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "walkie" <w...@w...net.pl>
Mam w planach zupe z szuszonych grzybow na obiad. Grzyby
> namoczylam i czekaja na przygotowanie. I tu wlasnie mam problem, czy
> ugotowac grzyby w zwyklej wodzie ze skrzydelkiem czy tez na wywarze
> jarzynowym. Dodam tylko ze bulion warzywny jest dosc aromatyczny.
> Nie chce zaglusic smaku grzybow i sama nie wiem co robic :(.
> Prosze o pomoc.
>
Z typowego 'peczka wloszczyzny' powinnas wylaczyc: kapuste, a poza tym dac polowe
takiego peczka, bedzie mniej intensywnie. Chyba
wyklucza sie takze marchewke - ale ... naprawde, juz nie pomne, bo dawno nie
gotowalam.
Natomiast byloby dobrze, gdybys gotowala grzyby z duza lyzka masla.
Czy ta zupa bedzie czysta i czarna, czy zabielana? I z czym?
Kluseczki, kostki z kaszy mannej [manny? - Trys!....... ratuje, jak sie toto
pisze????]
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.419 / Virus Database: 235 - Release Date: 2002.11.13
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|