Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "eM" <...@...c>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: biszkopt (cisze sie!)
Date: Mon, 28 Feb 2005 11:39:54 -0000
Organization: news.onet.pl
Lines: 37
Sender: m...@p...onet.pl@81.171.158.34
Message-ID: <cvuvu9$462$1@news.onet.pl>
References: <cvd2ch$auq$1@news.onet.pl> <1...@c...supernews.com>
<cvupve$5fr$1@news.onet.pl> <cvuruu$ao0$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 81.171.158.34
X-Trace: news.onet.pl 1109590793 4290 81.171.158.34 (28 Feb 2005 11:39:53 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 28 Feb 2005 11:39:53 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:233418
Ukryj nagłówki
"A.L." pisze:
> Po pierwsze - folia cynkowa? Cynk chyba by się kruszył strasznie z
> takiej elastycznej folii... Podejrzewam tu folię aluminiową, ale może
> się mylę.
Nic a nic sie nie mylisz. Nie wiem, skad ta cynkowa mi sie wziela.
Z sufitu?
> Ja robię "komin" z papieru i spinam go spinaczami.
>
> A co do rad technicznych, smaruję wierzch biszkoptu cieniutką warstwą
> galaretki, która tężejąc impregnuje wierzch biszkopta. Potem można
> już nałożyć lekko tężejącą galaretkę. Powinno się udać.
Tak, tak sie moze udac. Coraz czesciej przeszkadza mi w kuchni wlasna
wrodzona niecierpliwosc :-). Cos mi mowilo w sobote, zeby poczekac, az
galaretka zacznie tezec, ale gore wzial nieokielzany charakter ;-).
> Ania, która zrobiła synkowi tort z ciasta miodowego, i był super. Z
> lokomotywą! :)
Ania, Ty wiesz co :-D
To ja poprosze w szczegolach i z dokladnym opisem lokomotywy. Choc ja
do lipca mam czas, zeby wykonac tort w ksztalcie Kopciuszka z
Krolewiczem na Koniu :-). W ostatnim zarzadzeniu byl jelonek Bambi, a
jeszcze wczesniej Sniezka i 7 Krasnoludkow. Poczekam, moze do lipca sie
toto jeszcze zmieni. Miesiac temu z kolezanka robilysmy ciasto z
gotowych biszkoptow ulozonych w kostke (karoca), a ciastka z dziurka
robily za kola. Konie byly plastikowe, ale ziemia z bitej smietany :-)
|