Data: 2009-07-16 15:44:19
Temat: Re: bób suszony - jak suszyć?
Od: Panslavista <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 16 Jul 2009 15:19:28 +0200, Qrczak wrote:
> W związku z tym, że i tak się na zapas nie najem świeżym, a zamrażalnik
> zapełniony zostanie owocami, zapytowywuję się: czy ktoś z Was suszył może
> bób?
> W końcu to strączkowa roślina, podobnie jak fasola, a i w sprzedaży ponoć
> bywa w takiej właśnie formie...
> Może macie jakieś sugestie.
>
> Qra
Normalnie, na przewiewie, zabezpieczony przed owadami. Do zamrażarki po
wysuszeniu - nie zostanie porażony strąkowcem (takie okrągłe dziurki).
Zielony mrożony - trzeba zblanszować, zamknąć zgrzewarką w woreczkach
wypompowując powietrze. będzie smakował jak teraz a i do zupy
jarzynowej jest doskonałym dodatkiem (aż szkoda, że nikt nie produkuje
-0 mrożonek z bobem - zdrowszy niż soja-GMO...
|