Data: 2015-08-25 17:40:42
Temat: Re: jabłka w syropie
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-08-25 o 16:24, Waldemar pisze:
> Am 25.08.2015 um 16:13 schrieb FEniks:
>> W dniu 2015-08-25 o 16:09, bbjk pisze:
>>>
>>> Robię tzw. jarzynkę z jabłek duszonych na maśle z solą, pieprzem,
>>> majerankiem, jest pyszna, to mnie natchnęło :)
>>
>> O, takie jabłka robiłam zwykle do kurzęcej wątróbki. Jeszcze z cebulką.
>
> Do wina do zagotowania dałbym ewentualnie papryczkę czili. Soli nie.
No to jak już druga osoba pisze o papryczce, to spróbuję i z papryczką.
> A jabłka z cebulką do mięsa, niekoniecznie do wątróbki, ale na
> przykład do medalionów wieprzowych to jest to!
Też, też.
Ewa
|