Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.internetia.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Jurek \"goral\"" <p...@s...home.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak smażyc rybę
Date: Sat, 25 May 2002 17:47:19 +0200
Organization: Home
Lines: 29
Message-ID: <acobmg$p69$1@news2.ipartners.pl>
References: <0...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: police.espol.com.pl
X-Trace: news2.ipartners.pl 1022341648 25801 217.153.7.230 (25 May 2002 15:47:28 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 25 May 2002 15:47:28 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:109762
Ukryj nagłówki
Użytkownik <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:0d33.00000b81.3cef986a@newsgate.onet.pl...
> Witajcie
>. A może mam złą patelnie?
> To co ściągam z patelni, przypomina wszystko, tylko nie
> smażoą rybę. Wszystko jest w rozsypce.
> Proszę, jak macie jakieś swoje wypróbowane metody smażenia,
> to napiszcie.
> Pozdrowienia
> Henia
>
Moze rzeczywiscie blad tkwi w patelni , jesli uzywasz takiej z warstwa
teflonu to wez otworz okno i wywal , albo cichutko rano wyrzuc na smietnik
i bedziesz miala jeden klopot z glowy , kup nastepnie normalna patelnie
tzw. "cyganska" i caly dowcip polega na jej wypaleniu .W metalurgii jest to
proces zwany oksydowaniem , w kuchni nalezy patelnie rozpalic np. na gazie i
zalac olejem , moze buchnac ogniem , nalezy uwazac i okna otworzyc .Wyniki
smazenia ryb i np. omletow beda rewelacyjne po tej operacji , sa tez teorie
o wypalaniu za pomoca soli kuchennej , ale nie polecam .
Pozdrowko
Jurek "goral"
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|