Data: 2002-05-25 16:44:02
Temat: Re: jak smażyc rybę
Od: "Anna Wojciechowska" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
a dlaczego ta z teflonem jest zla?
--
---------------------------------------------
Ania Wojciechowska
0 600 073 049
Użytkownik "Jurek "goral"" <p...@s...home.pl> napisał w wiadomości
news:acobmg$p69$1@news2.ipartners.pl...
>
> Użytkownik <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:0d33.00000b81.3cef986a@newsgate.onet.pl...
> > Witajcie
> >. A może mam złą patelnie?
> > To co ściągam z patelni, przypomina wszystko, tylko nie
> > smażoą rybę. Wszystko jest w rozsypce.
> > Proszę, jak macie jakieś swoje wypróbowane metody smażenia,
> > to napiszcie.
> > Pozdrowienia
> > Henia
> >
>
> Moze rzeczywiscie blad tkwi w patelni , jesli uzywasz takiej z warstwa
> teflonu to wez otworz okno i wywal , albo cichutko rano wyrzuc na
smietnik
> i bedziesz miala jeden klopot z glowy , kup nastepnie normalna patelnie
> tzw. "cyganska" i caly dowcip polega na jej wypaleniu .W metalurgii jest
to
> proces zwany oksydowaniem , w kuchni nalezy patelnie rozpalic np. na gazie
i
> zalac olejem , moze buchnac ogniem , nalezy uwazac i okna otworzyc .Wyniki
> smazenia ryb i np. omletow beda rewelacyjne po tej operacji , sa tez
teorie
> o wypalaniu za pomoca soli kuchennej , ale nie polecam .
> Pozdrowko
> Jurek "goral"
>
> >
> > --
> > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
>
|