Data: 2002-05-25 15:47:19
Temat: Re: jak smażyc rybę
Od: "Jurek \"goral\"" <p...@s...home.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:0d33.00000b81.3cef986a@newsgate.onet.pl...
> Witajcie
>. A może mam złą patelnie?
> To co ściągam z patelni, przypomina wszystko, tylko nie
> smażoą rybę. Wszystko jest w rozsypce.
> Proszę, jak macie jakieś swoje wypróbowane metody smażenia,
> to napiszcie.
> Pozdrowienia
> Henia
>
Moze rzeczywiscie blad tkwi w patelni , jesli uzywasz takiej z warstwa
teflonu to wez otworz okno i wywal , albo cichutko rano wyrzuc na smietnik
i bedziesz miala jeden klopot z glowy , kup nastepnie normalna patelnie
tzw. "cyganska" i caly dowcip polega na jej wypaleniu .W metalurgii jest to
proces zwany oksydowaniem , w kuchni nalezy patelnie rozpalic np. na gazie i
zalac olejem , moze buchnac ogniem , nalezy uwazac i okna otworzyc .Wyniki
smazenia ryb i np. omletow beda rewelacyjne po tej operacji , sa tez teorie
o wypalaniu za pomoca soli kuchennej , ale nie polecam .
Pozdrowko
Jurek "goral"
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|