Data: 2007-11-20 16:21:59
Temat: Re: jak to jest z gotowaniem mleka skondensowanego?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Zenon Grodzki" <z...@l...blaszak.dom> wrote in message
news:slrn.pl.fk5sg9.ci.zeno@lfs.blaszak.dom...
> k...@o...pl
> w news:07735bde-4de9-4b40-832d-998ff1ff310a@c30g2000hs
a.googlegroups.com
> pisze:
> > - z tego co widze duzo osob ma doswiadczenia z wybuchajaca puszka,
> > wiec wolal bym tego uniknac ;) jak mozna to ugotowac bez zadnego
> > ryzyka? :)
>
> Ktoś niedawno, zdaje się, tu na grupie pisał, że aby zrobić kajmak
> z mleka skondensowanego, zamiast podgrzewać w wodzie, kładzie puszkę
> na kaloryferze.
Widocznie robi kajmak gdzieś w pomieszczeniach warsztatowych ogrzewanych
parą - tam temperatura pary jest rzędu 90°C...
|