Data: 2013-04-18 19:21:33
Temat: Re: jak upiec domowy chleb?
Od: "Iza" <i...@u...to.o2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "krys" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:516ea7ca$0$1259$6...@n...neostrada
.pl...
No tak;-) Ja to wszystko to już automatycznie robię;-)
Jakby coś, to pytaj.
Krys, ratunku!!!
w południe miałam około połowę słoika raczkującego zakwasu (wczoraj w
południe postawiony). Zamieszałam, dodałam łyżkę mąki i podlałam wody. Teraz
to COŚ podwoiło swoją objętość i przez ściereczkę wylazło górą... Przelałam
do 1,5 litrowego słoika, znów jest tego połowa ale aż się boję co będzie
jutro. A tak na marginesie- pachnie mąką i mocno bąbluje, tak ma być?
Iza
|