Data: 2013-04-18 20:31:06
Temat: Re: jak upiec domowy chleb?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Iza wrote:
>
>
> Użytkownik "krys" napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:516ea7ca$0$1259$6...@n...neostrada
.pl...
>
> No tak;-) Ja to wszystko to już automatycznie robię;-)
> Jakby coś, to pytaj.
>
>
>
> Krys, ratunku!!!
> w południe miałam około połowę słoika raczkującego zakwasu (wczoraj w
> południe postawiony). Zamieszałam, dodałam łyżkę mąki i podlałam wody.
> Teraz to COŚ podwoiło swoją objętość i przez ściereczkę wylazło górą...
> Przelałam do 1,5 litrowego słoika, znów jest tego połowa ale aż się boję
> co będzie jutro. A tak na marginesie- pachnie mąką i mocno bąbluje, tak ma
> być?
Ciesz się , dobrze jest. Daj mu dojrzeć, może przestaw w chłodniejsze
miejsce, żebyś wiadrem nie musiała się ratować;-)
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|