Data: 2015-03-30 15:08:50
Temat: Re: jaki blender do orzechow ?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 30 Mar 2015 13:47:43 +0200, JBP napisał(a):
> Użytkownik "Pszemol" <P...@P...com> napisał w wiadomości
>> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
>>> Pan Pszemol napisał:
>>>
>>>>>> zeby sie nie "dlawil" przy robieniu masla z orzechow czy migdalow.
>>>>>
>>>>> Nie ma takiej możliwości, żeby się nie dławił. Co zaś do samego
>>>>> rodrabniania na sucho - trzeba dodać nieco bułki tartej lub kaszy
>>>>> manny,
>>>>> która wchłonie tłuszcz z orzechów i nie będą się zlepiać w tłustą
>>>>> bryłę.
>>>>
>>>> Wydawało mi się, że gdy robisz masło orzechowe to właśnie celem Twoim
>>>> jest
>>>> tłusta bryła i dodatki kaszy czy bułki tartej będą trochę sprzeczne z
>>>> logiką
>
>>> Dla prawdziwego fachowca taka robota to jak bułka z masłem.
>>
>> Czytałem skład kilku różnych maseł orzechowych i bułki tartej ani kaszy
>> tam nie ma.
>
> Panowie, tym razem chyba trochę "czepiacie się" :)
> IMO Ikselka wyraźnie oddzieliła _dwie_ sprawy. Pierwsza dotyczyła produkcji
> masła, ale od słów "co zaś do samego rodrabniania na sucho" rozumiem, że
> chodziło o bardzo drobno zmielone/pokruszone orzechy, na przykład do
> posypki, połączenia z mąką do pieczenia, itp. Po prostu Ikselka rozszerzyła
> temat i podzieliła się wiedzą, jaką posiada :)
>
Dokładnie tak - oddzieliłam. Ta druga opcja to właśnie jak piszesz - do
posypki, także jako wkład do ciasta czy nadzienia. Cóż, ludzie nienawykli
do czytania nie czytają ze zrozumieniem.
--
XL
Nie musisz szczepić dziecka!
https://vaccgenocide.wordpress.com/2011/06/27/szczep
ienie-dzieci-nie-jest-obowiazkowe-jest-wyrok-sadu/
Inne wyroki w podobnych sprawach:
http://stopnop.pl/prawo/50-orzeczenia-sadow-administ
racyjnych
|