Data: 2007-11-02 16:19:48
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezy
Od: Lia <i...@p...org>
Pokaż wszystkie nagłówki
McDreamy or McSteamy? *Felinity*. Seriously? Seriously.
>> Witam
>> Jak sprawic by mieso gulaszowe bylo bardziej kruche, mniej niktowate,
>> jakos w restauracjach sie to kucharzom udaje a mi nie , podpowiedzcie
>> prosze od czego to zalezy ?
>>
> Od soli zmiękczającej mięso, wódki (do wołowiny troszkę można dodać),
> ciśnienia - bo oni w szybkowarach gotują zwykle. Gularz kruchy dobrze
> wychodzi w garnkach typu Zepter, IMCO itp
Z mojego doswiadczenia - dobre mięso i nic więcej nie trzeba. Wystarczy
zwykły żeliwny garnek do duszenia :)
--
Lia, żadnych zmiękczaczy i zepterów przy robieniu gulaszu
|