Data: 2007-11-02 16:35:59
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <b0guohkjq8h1$.dlg@iska.frompoznan>, Lia <i...@p...org>
wrote:
> McDreamy or McSteamy? *Felinity*. Seriously? Seriously.
>
>
> >> Witam
> >> Jak sprawic by mieso gulaszowe bylo bardziej kruche, mniej niktowate,
> >> jakos w restauracjach sie to kucharzom udaje a mi nie , podpowiedzcie
> >> prosze od czego to zalezy ?
> >>
> > Od soli zmiękczającej mięso, wódki (do wołowiny troszkę można dodać),
> > ciśnienia - bo oni w szybkowarach gotują zwykle. Gularz kruchy dobrze
> > wychodzi w garnkach typu Zepter, IMCO itp
>
> Z mojego doswiadczenia - dobre mięso i nic więcej nie trzeba. Wystarczy
> zwykły żeliwny garnek do duszenia :)
Tak trzymać!
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|