Data: 2007-11-02 15:17:14
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezy
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Felinity schrieb:
> W piękny dzień - Fri, 02 Nov 2007 15:42:29 +0100, urocza istota znana
> wszem jako iko napisała:
>
>> Witam
>> Jak sprawic by mieso gulaszowe bylo bardziej kruche, mniej niktowate,
>> jakos w restauracjach sie to kucharzom udaje a mi nie , podpowiedzcie
>> prosze od czego to zalezy ?
>>
> Od soli zmiękczającej mięso, wódki (do wołowiny troszkę można dodać),
> ciśnienia - bo oni w szybkowarach gotują zwykle. Gularz kruchy dobrze
> wychodzi w garnkach typu Zepter, IMCO itp
no i, jakby kto zapomniał, w poprzek włókien kroić ;-)
Można też przed smażeniem zmacerować w occie, jak się wódki nie chce
dać. No i od jakości mięsa dużo zależy.
Waldek
|