Data: 2000-04-03 16:38:10
Temat: Re: kulinarne wpadki
Od: Michal Kowalewski <m...@r...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
1. Sos ze smietany i sera plesniowego, ktory byl pyszny, ale przybral kolor
wylewki cementowej (zastosowanie dunskiego zielonego zamiast rokforta). W
towarzystwie kurczaka bez panierki i groszkowego puree wszystko bylo jakies
takie smutne.
2. Jajka na twardo gotowane tak dlugo, ze w jajcarni nie chcialy sie pokroic,
tylko sie gniotly.
3. Quiche zrobiony w beznadziejnej formie, na dodatek nie posmarowanej. Ale
farsz zebrany z wierzchu byl smaczny.
4. Taka nie do konca wpadka - bo udalo sie potrawe uratowac: kiedys robilem z
przyjacielem krem do tortu i sie standardowo zwazyl. Wiec wkrecilismy do niego
mikserem z poltora kilo bananow. Byl bardzo smakowaty.
5. Na szczescie nie moje: wywalenie do kibla calej pizzy ktora sie nie udala.
Tylko ze skonczylo sie zaklejeniem rury i interwencja hydrauliczna.
Pozdrawiam goraco i zycze wielu sukcesow,
Michal.
|