Data: 2002-11-11 11:43:34
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocy
Od: "EuGeniusz Dębski" <e...@d...art.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał
> Coś mi się wydaje, że masz dostęp do kapusty "starej" i to kiszonej
> naturalnie a właściwie - ukiszonej tradycyjnie. Te z SuperM nie są kiszone
> tradycyjnie a co za tym idzie nie są też i kwaśne ani za słone. Ale są
> chrzczone różnymi dodatkami E-coś tam. Mają ładny kolor. Mnie wystarczy 1
> minuta aby rozpoznać sztuczną kapustę od tradycyjnej.
> Pozdr. Jerzy Nowak
Hej!
No to się podziel z grupą, co robisz przez tę minutę nad kadzią z kapustą w
hipermarkecie?
Przypominam sobie, że właściwie zawsze stoi nad taką beczką taki poważny
gość w kapeluszu i hipnotyzuje ją, kapustę, okiem. Nie wiedziałem, co czyni.
To Ty byłeś? ;-))
Ale poważnie - jak ją demaskujesz? Organoleptycznie? Kupując 5 dkg, czy
jakimś chlorkiem nadmanganianu potasu?
Namaste!
EuGeniusz Dębski
|