Data: 2002-11-11 15:21:42
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocy
Od: "Kianit / D.C." <r...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aqgn84$ims$...@n...gazeta.pl...
> naturalnie a właściwie - ukiszonej tradycyjnie. Te z SuperM nie są kiszone
> tradycyjnie a co za tym idzie nie są też i kwaśne ani za słone. Ale są
> chrzczone różnymi dodatkami E-coś tam. Mają ładny kolor. Mnie wystarczy 1
> minuta aby rozpoznać sztuczną kapustę od tradycyjnej.
> :-)
> --
> Pozdr. Jerzy Nowak
To nie poznacie po smaku? toż to konserwanty od razu czuć!
pozdrawiam, Kianit, co jako małoletni berbeć służyła za "profesjonalny
ubijak pełnoetatowy", czyli wraz z kuzynostwem skakała w dębowej beczce
ubijając kapustkę, marchewkę, przyprawy.... mmm, wspomnienia, dzisiaj pewnie
bym tak "przyrządzanej" kapusty nie tknęła :))) (wcale jakoś nie lubię
ostatnio kapuchy, pewnie "pamięć smaku" działa).
|