Data: 2004-02-24 10:07:40
Temat: Re: łosoś z piekarnika
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "wojus" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c1f5bt$qo2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> czym je doprawić?
> czy wystarczy zawinąć w folię aluminiową?
> jak długo piec? do ilu rozgrzać piekarnik?
> byłabym wdzeczna
> heja
>
nasza rodzina i znajomi bardzo lubia duze filety lososia lekko posolone, z
dodatkiem ostrej papryki w proszku (nieduzo!!!), posmarowane oliwa, posypane
duza iloscia koperku, pieczone w brytwannie pod przykryciem. Tak w polowie
pieczenia oblozone podsmazonymi pieczarkami i dopiekane bez przykrycia.
Nalezy uwazac, zeby ryby nie przesuszyc.
Uwielbiamy z frytkami.
pozdrawiam
wkn
|