Data: 2004-02-24 10:24:34
Temat: Re: łosoś z piekarnika
Od: bella <belunia@[usunxxx]autograf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2004-02-24 10:25, Użytkownik wojus napisał:
> heja
>
> mam 2 plastry łososia (te w literkę u lub V - jak kto woli)
dzwonki :)
> czym je doprawić?
Ja smaruje delkiatnie maselkiem, ale bez "niczego" tez wychodzi fajny
> czy wystarczy zawinąć w folię aluminiową?
wystarczy
Ja najczesciej kupuje plat i tylko klade na folii bez zawijania
na wierzch maselko a jak sie upiecze posypuje koperkiem
ale mozesz miec inny gust :)
> jak długo piec? do ilu rozgrzać piekarnik?
hmm
pieke w ok. 175 - 200
ale ile?
hmm, wiem ze nawet krotko, ale czasu chyba nigdy nie sprawdzalam
jakos na wyczucie - 30 minut? :)
Mozesz tez przygotowac sobie osobno sosik pieczarkowy
upiec rybke z 15 min, polozyc na niej pieczarki na tym gesta smietanke,
posypac startym zoltym serkiem i znow na ok. 15 min do piekarnika ..
ale to przy platach raczej ..
uwielbiam lososia :)
zycze smacznego
--
pozdrawiam
b.
p.s. Jeśli chcesz napisać do mnie usuń [usunxxx] z mojego adresu
|