Data: 2009-12-13 17:14:12
Temat: Re: no?e kuchenne
Od: Jacek Szaniawski <i...@n...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Władysław Łoś" <w...@o...pl> wrote:
>> dokladnie. dla mnie bez sensu jest jakikolwiek sprzet kuchenny ktory
>> sie nie kwalifikuje do zmywarki. nie kupie czegos takiego chocby bylo
>> nie wiem jak szliczniusie
>
>Obawiam się, że zwykła zmywarka do naczyń nie nadaje się do ich
>odkażania. Zbyt niska temperatura i zbyt krótki czas mycia.
a jaka temperatura i czas jest wystarczajacy? czy chemiczne odkazajace
oddzialywanie proszku do mycia ma jakies znaczenie?
>Natomiast główną przyczyną tępienia się wszelkich noży w zmywarce jest
>kontakt ostrzy z innymi twardymi przedmiotami w połączeniu z wibracjami.
wystarczy odpowiednio ulozyc w zmywarce. noze ocierajac sie o siebie
stepia sie nawet w zwyklym zlewie.
generalnie - jakie masz podstawy do tego co napisales? wiesz to z
jakis badan, czy sam to wymysliles?
|