Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: noze kuchenne
Date: Mon, 1 May 2017 20:42:07 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 66
Message-ID: <oe7vi0$hu8$1@node1.news.atman.pl>
References: <odvkkk$mnd$2@dont-email.me>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<odvoep$4q0$1@dont-email.me> <oe1ptj$9l9$1@node1.news.atman.pl>
<59047986$0$15190$65785112@news.neostrada.pl>
<oe7eto$nbe$1@node2.news.atman.pl>
<59074eff$0$5143$65785112@news.neostrada.pl>
<59075485$0$15207$65785112@news.neostrada.pl>
<590765d2$0$656$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 5.172.255.198
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1493664128 18376 5.172.255.198 (1 May 2017 18:42:08 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 1 May 2017 18:42:08 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:45.0) Gecko/20100101
Thunderbird/45.8.0
X-Mozilla-News-Host: news://news.atman.pl
In-Reply-To: <590765d2$0$656$65785112@news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:376390
Ukryj nagłówki
W dniu 01.05.2017 o 18:43, Akarm pisze:
> W dniu 2017-05-01 o 17:30, Ikselka pisze:
>> Akarm <a...@w...pl> wrote:
>>> W dniu 2017-05-01 o 15:58, Wiesiaczek pisze:
>>>
>>>> Do prawdziwego chleba używa się noży bez ząbków, za to dobrze
>>>> wyostrzonych.
>>>>
>>> Powtórzę: najpierw spróbuj, później się wypowiadaj.
>>> Nie ma to, jak doradzanie na podstawie swoich wyobrażeń. :D
>>
>> Twój interlokutor pisze o PRAWDZIWYM chlebie
>
> A ja bym przysiągł, że rozmawiamy o nożach do krojenia pieczywa.
> Patrz pan, jak to się można pomylić...
Młody jesteś więc...
No dobrze, podpowiem.
Nie każde pieczywo kroi się w jednakowy sposób.
Są również takie, których się nie kroi a rozrywa rękami, ale nie o tych
mowa.
Dlatego podałem Ci, jakich noży używać do jakiego pieczywa i rozmowa o
nożach bez odniesienia do rodzaju pieczywa nie ma sensu.
>> nie zaś o tym czymś
>> wypiekanym z chińskiej mrożonki, co ty chlebem nazywasz.
>
> A to nowość prawdziwa! Nie wiedziałem, że chlebem nazywam coś z
> chińskiej mrożonki we Włoszech. Nawet nie wiedziałem, że byłem we
> Włoszech. Widać są osoby znacznie lepiej ode mnie poinformowane. :)
> A swoją drogą, jakże tanie musi być sprowadzanie i utrzymywanie
> mrożonego ciasta we Włoszech, skoro wszędzie dużo tańsze jest dolanie
> wody do gotowej, suchej mieszanki.
Skąd Ci te Włochy się wzięły?
Mniejsza o to...
Ciasto mrożone trafia do Polski z Chin i jest tańsze dlatego, że jest
przygotowywane na skalę masową w fabrykach.
Bawienie się w receptury, badania chemiczne, utrzymanie laboratoriów i
niewielkie, siłą rzeczy, mieszalnie na terenie klienta (Polski) jest
chyba zdecydowanie droższe i bardziej skomplikowane od włożenia do
podgrzewacza gotowej mrożonki.
>> Prawdziwego chleba
>> nie widziano w Polsce odkąd się urodziłeś.
>>
> Trudno. Muszę teraz jakoś z tym żyć. :(
Nie chcę niczego sugerować... Ale nie musisz:)
--
Wiesiaczek (dziś z podkarpackiej wsi)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|