Data: 2006-07-04 05:09:26
Temat: Re: ogórki małosolne
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-109691.06453604072006@news.gazeta.pl...
> In article <e8cn0f$nec$1@news.onet.pl>, Kyllyan <m...@o...pl> wrote:
>
>> >>> Bez korzenia i liści chrzanu?
>> >> Przecież mowa o małosolnych.
>> >
>> > No wlasnie, malosolne ogorki bez tych wszystkich udziwnien wychodza
>> > naprawde bardzo dobre.
>> >
>>
>> To nie są udziwnienia. Wszystkie te dodatki dodaje się właściwie nie dla
>> smaku,
>> a dla garbników, które zawierają, a które to pomagają w utrzymaniu
>> jędrności ogórków w czasie długotrwałego przechowywania.
>> W małosolnych można dodać je dla smaku, jak kto lubi.
>
> Tyle, że wtedy nie smakują jak małosolne.
>
> Władysław
To wytłumacz, dlaczego nazywają się małosolne?
|