Data: 2011-03-11 22:01:36
Temat: Re: olej czy smalec?
Od: "Przemyslaw Salata" <p...@P...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Grzegorz Prędki" <"klark[USUN"@TO][malpa]transkomp.com> napisał w
wiadomości news:4d78c86b$0$2436$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>> Czysty olej palmowy. Idealny do smażenia, konsystencja od ciekłej do
>>>>> stałej, zapach orzechowy.
>>> Np. z Makro. Jest w postaci frytury w kostkach.
> W Makro za (chyba) 10kg 60zl. Przechowuje sie dobrze w chlodnym miejscu.
ok, ale czy taki utwardzony olej palmowy nie zawiera tluszczy trans? Bo wtedy z
deszczu pod rynne.
A co powiecie na Plante - tluszcz roslinny do smazenia, 100g zawiera 100g
tluszczy, w tym 59g nasyconych. Zapewne reszta to nienasycone, ale czy jedno-
czy wielo- juz nie napisali.
--
pozdr Z.
|