Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pstrąg zapiekany w chlebie Re: pstrąg zapiekany w chlebie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pstrąg zapiekany w chlebie

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin3!goblin.stu.neva.ru!news.ripco.com!usenet.blueworldhosting.com!
feeder01.blueworldhosting.com!peer03.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-med
ia.com!feed-me.highwinds-media.com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!n
ewsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.p
l!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <llppvv$8h9$1@node2.news.atman.pl>
<g9f0iaj33lwz$.jlz06ehlabh8.dlg@40tude.net>
<llr4gb$jp8$1@node2.news.atman.pl>
<1o7ux6gvi5h7y$.9zqvbrdrbo09.dlg@40tude.net>
<lls9q0$v7c$1@mx1.internetia.pl>
<pq4gi5nd0rkd.fr0uvf6t2etk$.dlg@40tude.net>
<llteq2$pm0$1@node1.news.atman.pl>
Date: Sun, 25 May 2014 21:32:22 +0200
Message-ID: <dmlcob2sqc8r$.mojsk188zrp1.dlg@40tude.net>
Lines: 75
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.6.152.148
X-Trace: 1401046343 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2369 83.6.152.148:10465
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 4599
X-Received-Body-CRC: 601119326
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:356006
Ukryj nagłówki

Dnia Sun, 25 May 2014 21:03:29 +0200, Chiron napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:pq4gi5nd0rkd.fr0uvf6t2etk$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 25 May 2014 10:15:15 +0200, ZZZ napisał(a):
>>>>>> Dnia Sat, 24 May 2014 11:50:31 +0200, Chiron napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> No własnie. Lata temu całe jadłem to w restauracji (oj, bardzo
>>>>>>> dawno:-) ).
>>>>>>> Przeszukałem zasoby internetu- chcąc zrobić żonie niespodziankę na 30
>>>>>>> lecie.
>>>>>>> A tu nic...Pstrąg był w warzywach, zapiekany w chlebie.
>>>>>>> Macie moze jakiś przepis, jak to zrobić? W oryginale- chleb był
>>>>>>> nacięty,
>>>>>>> trzeba było go do końcarozciąć- a wewnątrz pstrąg w warzywach.
>>>>>>>
>>>>>>> Czy w Waszej opinii- zrobiono najpierw pstrąga w warzywach, potem
>>>>>>> przeniesiono do wydrążonego bochenka, a następnie jakoś to razem
>>>>>>> scalono?
>>>>>>> Jeśli tak- to jak? Macie jakiś przepis na ten specyjał?
>>>>>>
>>>>>> To był cały pstrąg?
>>>>>> Najprawdopodobniej był razem wz tymi warzywami zawinięty w chlebowe
>>>>>> ciasto
>>>>>> na ksztat bochenka i upieczony razem z nim.
>>>>>> Przed podaniem rozcięli, żeby klient wiedział, co to.
>>>>>
>>>>> Ale jaki coś takiego zrobic i to już niedługo?
>>>>> :-)
>>>>
>>>> A na przykład tak:
>>>> http://przepisymajki.bloog.pl/id,333154142,title,Pol
edwiczka-z-marchewka-w-puszystym-ciescie-chlebowym,i
ndex.html?smoybbtticaid=612c8f
>>>> Bo niby dlaczego nie może być to pstrąg z warzywami zamiast mięsa z
>>>> marchewką :-)
>>>
>>> Ale on pytał o pstrąga __w_chlebie__ a serwujesz mu tu przepis
>>> _w_bułce_pszennej_
>>> Przecież to zdecydowanie inny smak i aromat będzie niż dałaby mąka żytnia
>>> (choćby
>>> już pominąć zakwas i zrobić tylko na drożdżach).
>>> Taka mądra, taka "wszystkolepiejwiedząca", no, no,
>>>
>>> ZZ
>>
>> Mądrej głowie dość dwie słowie - chlebowe ciasto każdy _mądry_ człowiek
>> potrafi wyguglać, nawet jak nie ma o nim pojęcia. To Tobie trzeba jak
>> krowie na granicy, ale sorry, za darmo korepetycji niekumatym nie
>> udzielam,
>> bo to orka na ugorze jest, a Ty nie zapłacisz, więc Ci nie wyłożę. A
>> Chirkowi nie trzeba, on ma mózg.
>
> Trochę się boję- bo polędwiczka w marchewce jest dość sucha. Pstrąg w
> warzywach przeciwnie. Czy na takiej mokrej masie zapiecze się chleb?

Spokojnie, zapiecze się. Analogicznie - kulebiaki piecze się z różnymi
nadzieniami (mniej lub bardziej mokrymi) i się ciasto zapieka doskonale,
choć jest delikatniejsze od chlebowego, bo drożdżowe pszenne. Ciasto
chlebowe jest gęstsze i cięższe, da sobie radę, byle miało szansę przed
pieczeniem szybko podrosnąć, więc nie polecam tu ciasta na zakwasie, lecz
na drożdżach - i z mąki mieszanej.
I jedna rada: ja bym dała tego pstrąga i warzywa do srodka jeszcze dosyć
CIEPŁE, bo wtedy środek ciasta też ładnie wyrośnie. Identycznie robię np
makowiec - daję do srodka ciepłe nadzienie i szybko zwijam ciasto - i ono
dalej rośnie już z ciepełkiem w środku :-)

Dlatego moze niekoniecznie baw się w plecionki (czas), lecz po prostu zawiń
ciepły "wkład" w płat ciasta, zlepiając z boku i podkładając zlepienie pod
spód, zeby się nie rozeszło podczas pieczenia. I koniecznie podziurkuj
wierzch patyczkiem do szaszłyków, żeby para podczas pieczenia ulatywała ze
środka.



--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.05 FEniks
25.05 Chiron
26.05 Ikselka
26.05 Jarosław Sokołowski
26.05 Stefan
26.05 Chiron
26.05 FEniks
26.05 Ikselka
26.05 Ikselka
26.05 FEniks
26.05 Jarosław Sokołowski
26.05 Chiron
27.05 FEniks
27.05 Chiron
27.05 FEniks
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?