Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: "Chiron" <c...@o...eu>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Date: Tue, 27 May 2014 16:09:07 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 49
Message-ID: <lm269u$fmk$1@node2.news.atman.pl>
References: <llppvv$8h9$1@node2.news.atman.pl>
<g9f0iaj33lwz$.jlz06ehlabh8.dlg@40tude.net>
<llr4gb$jp8$1@node2.news.atman.pl>
<1o7ux6gvi5h7y$.9zqvbrdrbo09.dlg@40tude.net>
<lls9q0$v7c$1@mx1.internetia.pl>
<pq4gi5nd0rkd.fr0uvf6t2etk$.dlg@40tude.net>
<llteq2$pm0$1@node1.news.atman.pl>
<5382468f$0$2247$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5382f483$0$2150$65785112@news.neostrada.pl>
<llvt67$967$1@node2.news.atman.pl>
<538491dc$0$2363$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: staticline25371.toya.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1401199742 16084 217.113.230.73 (27 May 2014 14:09:02
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 27 May 2014 14:09:02 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:356037
Ukryj nagłówki
Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:538491dc$0$2363$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2014-05-26 19:21, Chiron pisze:
>>
>> Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>> news:5382f483$0$2150$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 2014-05-26 00:58, Jarosław Sokołowski pisze:
>>>> Pani Ewa napisała:
>>>>
>>>>>> Trochę się boję- bo polędwiczka w marchewce jest dość sucha. Pstrąg w
>>>>>> warzywach przeciwnie. Czy na takiej mokrej masie zapiecze się chleb?
>>>>> Czy rzeczywiście tak bardzo smakował Ci ten pstrąg w chlebie, czy
>>>>> chodzi
>>>>> Ci tylko o efekt wizualny? Mięso pstrąga jest bardzo delikatne, chleb
>>>>> może je zwyczajnie zagłuszyć. Dla efektu wizualnego możesz spróbować
>>>>> zapiec tego pstrąga w cieście francuskim. Gotowe ciasto można kupić,
>>>>> ułożyć na nim rybę, boki pociąć w ukośne paski i przepleść w warkocz.
>>>> Jeśli chodzi o efekt wizualny, to może lepiej ponacinać całość,
>>>> rozciągnąć, a na koniec poprzeplatać? Pstrąg w sieci, to lepsze
>>>> zestawinie niż jakieś tam warkoczyki.
>>>
>>> Racja! Nawet wyszłaby z tego wspaniała kulinarna alegoria połowów sprzed
>>> trzydziestu laty.
>>>
>>
>> No ale to chyba za trudne- jak cos nie pójdzie tak, jak powinno- będzie
>> głupio:-((
>
> Jeśli zdecydujesz się na ciasto francuskie (takie ze sklepu w płacie), to
> chyba żaden kłopot. Ja widzę to tak - bierzesz taki płat ciasta, składasz
> go na pół wzdłuż dłuższej krawędzi i taki podwójny tniesz na paski około
> centymetrowej szerokości raz z jednej raz z drugiej strony, zostawiając ze
> 2 centymetry na obwodzie. Nie znalazłam w internecie odpowiedniego
> zdjęcia, ale jeśli niejasna jest moja instrukcja, to idea wykonania siatki
> jest taka jak tu:
> http://poradydodomu.blox.pl/2013/12/Siatka-na-zakupy
-z-origami.html
>
> Potem to rozciągasz, owijasz tym przygotowaną wyościowaną rybę i zapiekasz
> w piekarniku około 25 minut. Finito.
Raczej nie. Nie przepadamy za ciastem francuskim, nie wiem, czy takie
siatka- origami wyjdzie z ciasta chlebowego? W każdym bądź razie-
spróbuję:-)
--
Chiron
|