Data: 2006-08-30 06:58:11
Temat: Re: w czym gotujecie powidła śliwkowe?
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> jak sobie radzicie z gotowaniem powideł śliwkowych, jakich garnków do tego
> używacie?
> Ma ktos sposób na to aby powidła sie nie przywierały do dna garnka?
> Czy kupienie super naczyń za super cene jest jedynym rozwiązaniem?
Ja od wczoraj gotuję powidła, ale mam kiepski garnek i niestety przywierają
do dna. Moja Mama kilka dni temu gotowała powidła w starym emaliowanym
garnku o dużej średnicy i wyszły jej bez problemu - 2 kg śliwek gotowąła
jakieś 2 godziny. Moje 4 kg gotują się na razie 3 godziny i zobaczymy, kiedy
zgęstnieją.
Pozdrawiam
Barbara i Maleńka, co tez lubią domowe powidła śliwkowe :-)
|