Data: 2006-08-30 10:04:37
Temat: Re: w czym gotujecie powidła śliwkowe?
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja od wczoraj gotuję powidła, ale mam kiepski garnek i niestety
> przywierają do dna. Moja Mama kilka dni temu gotowała powidła w starym
> emaliowanym garnku o dużej średnicy i wyszły jej bez problemu - 2 kg
> śliwek gotowąła jakieś 2 godziny. Moje 4 kg gotują się na razie 3 godziny
> i zobaczymy, kiedy zgęstnieją.
Wreszcie odparowały :-) Z 4 kg śliwek wyszły 3 słoiki 0,5-litrowe powideł. A
spalenizna która pojawiła się na dnie o dziwo sama odeszła w postaci całego
plastra :-)
Pozdrawiam
Barbara i Maleńka
|