Data: 2017-02-14 14:30:16
Temat: Re: wieprzowina z Aldi
Od: Pszemol <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
> Pan Pszemol kupił sobie mięso na kotlety w Aldii
:-)))
>> Studiuję etykietkę, a tam informacja, że mięso
>> ma dodane do 12% słonej wody:
>>
>> http://flic.kr/p/S3UVuA
>> http://flic.kr/p/RSY5xf
>>
>> U Was też tak robią?
>
> U mnie nie. W każdym razie nie piszą o tym.
Ciekawe... Wiem że do wędlin w Polsce się dodaje (szynka) ale pierwszy raz
do mnie dotarło że w surowym mięsie mogą być takie dodatki. Ciekawe jak
robi Aldi u Niemców....
>> p.s. Kotlety wyszły pyszne i mięciutkie,
>> choć ciut za słone na mój gust...
>
> Słone też nic samo z siebie mi nie wychodzi,
> więc jednak stanowczo tak nie robią.
Samo z siebie - posoliłem miksturę jajek do panierki... Być może za dużo:
nie użyłbym soli wcale gdybym zauważył wcześniej ten opis na etykiecie....
Generalnie od dawna bardzo mało soli używamy w kuchni, więc wrażliwość na
smak soli mam bardzo dużą.
|