Data: 2014-04-16 14:41:47
Temat: Stolnica czy blat marmurowy
Od: "ZZZ" <n...@n...spam.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Podzielicie się swoimi doświadczeniami?
Mam pytanie do tych, którzy ręcznie zagniatają ciasta. Na pierogi, makarony,
czy drożdżowe, kruche na wypieki deserowe.
Czy dobrze wygodnie robi sie to a płycie marmurowej? (czy z innego
kamienia?).
Ja tradycyjnie posiadam do tego celu drewnianą stolnicę, ale na wielu
filmach w Internecie widzę, że często ciasta są zagniatane na blatach
marmurowych.
Czy to jest wygodniejsze w sensie uzyskiwanego wyniku/wkładanego wysiłku/
czasu osiąganego dobrego efektu? Czy tylko upowszechnia się z powodu
unowocześniania się naszych kuchni i modernizowania ich wyposażenia.
Znam domy, gdzie ciasto zagniatane jest na blacie kuchennym takim z płyty
okleinowanej bo "nie ma miejsca na stolnicę" ja jednak nie wyobrażam sobie
kuchni bez takiego "przeżytku" drewnianego jak stolnica.
Chętnie usłyszę opinie tych co od zawsze robią na marmurze a jeszcze
chętniej tych
co mają porównanie obu podłóż.
I żeby nie było, że chcę wzniecać jakieś spory. Interesują mnie normalne
wypowiedzi bez czepiania się innych uczestników.
ZZ
|