Data: 2004-04-10 16:12:24
Temat: Mazurek z karmelem w/g Wkn
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zrobiłam mazurek z karmelem w/g Wkn
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis201.html
Przepis do mnie przemówił.
Jeszcze nie wiem, jak smakuje -będzie testowany jutro, ale zasadniczo się
udał...
Jedyna uwaga jaka mi się nasunęła - chociaż na tyle późno, ze nie zdążyłam
zapytać (nie widziałam sensu pytania autorki, bo musiałam już wstawiać
ciasto do piekarnika) to kwestia formy - co to jest: "średniej wielkości
prostokątna blacha"?
IMO wyłożyłam ciasto do zbyt małej formy. Urosło za grube. W efekcie
mieliśmy pyszne kruche ciasteczka, bo wydłubywałam środek ciasta, żeby było
miejsce na wypełnienie dżemem i karmelem.
BTW jak to zrobić, żeby brzegi ciasta kruchego nie spłynęły do formy?
Jakby ktoś chciał jeszcze zdążyć zrobić ten mazurek to mogę z całą
odpowiedzialnością polecić... Na mój gust forma powinna mieć tak ze 25 X 35
cm na podaną ilość ciasta kruchego - ono sporo rośnie i trzeba je dość
cienko wyłożyć - około 1 cm.
Pozdrawiam świątecznie
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|