Data: 2015-02-22 20:15:35
Temat: Re: Bigos dla Iwanosa
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 22 Feb 2015 20:10:08 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2015-02-22 18:14, obywatel XL uprzejmie donosi:
>> Dnia Sun, 22 Feb 2015 18:01:09 +0100, Qrczak napisał(a):
>>
>>> Myślę, że dla sprawy kluczowe może być to: "usually Edam or Emmental".
>>> Jak znam przedsiębiorczość polskich "restauratorów", elementem
>>> opanierowanym może być zaś takie cuś:
>>> http://sceptyczny.pl/zakupy-w-lidlu-produkt-ser-sero
podobny-typ-hollandais/
>>
>> Z komentarzy: "dobry dla ludzi , którzy nie moga białka zwierzęcego"
>> ...poza klejem z kopyt, he he :-]
>
> Jak nie mogą, niech tofu jedzą. To coś akurat zawiera białko, tyle że
> suplementowane olejem.
> Swoją drogą ciekawa etymologicznie może być inna nazwa tego typu
> wynalazku, a jaką się kiedyś spotkałam: sery typu greckiego.
Jeśli to aby sery są, to już się "typu greckiego" nie czepiałabym. Gorzej,
gdyby były to sery "typu ser".
>
>>> BTW interesująca ikonografika w interesującym nas temacie:
>>> http://www.senior.pl/img0a526205-ec82-a6f0.png
>>
>> 15,1% kieruje się "wystrój lokalu"...
>
> Ale to za dużo czy za mało wg Ciebie?
Jeden przypadek w odmianie? - trochu przymało...
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
|