Data: 2006-06-01 07:48:24
Temat: Re: Chińszczyzna
Od: Kinga 'Słowotok' <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:e5m5v8
>
> Na elektrycznej od biedy idzie używać woka tylko musi mieć płaskie dno
> i trzeba go konkretnie rozgrzać (z resztą zawsze trzeba).
>
Serio? Czyli jeżeli dostanę gdzieś woka lekko spłaszczonego, to mogę go używać
na elektrycznej? Te palniki rozgrzewają sie szybko, poza tym dwa są naprawdę
duże i można je przecież potrzymać parę minut rozgrzane zanim wstawi się
tłuszcz.
IMO na elektrycznej kuchence tłuszcz może rozgrzewa się wolniej, ale to, co na
nim się później smaży, usmaża się równomiernie.
Zresztą dobrą żeliwną patelnię też muszę sobie kupić.
--
Pozdrawiam
K
"Just one year of love
is better than a lifetime alone"
[Freddie Mercury]
|