Data: 2006-06-01 08:14:50
Temat: Re: Chińszczyzna
Od: Kinga 'Słowotok' <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Serio? Czyli jeżeli dostanę gdzieś woka lekko spłaszczonego, to mogę go
>> używać na elektrycznej? Te palniki rozgrzewają sie szybko, poza tym dwa są
>> naprawdę duże i można je przecież potrzymać parę minut rozgrzane zanim wstawi
>> się tłuszcz.
>
> musisz tylko uważać, by wok miał płaskie i dobrze przylegające denko. Moc
> płyty elektrycznej jest niestety mniejsza od gazowej, a opór termiczny zależy
> bardzo od kontaktu między płytą a naczyniem. Widziałem gdzieś woki z grubym
> płaskim denkiem specjalnie do płyt elektrycznych.
Czy to może być coś w stylu:
http://www.allegro.pl/item106441412_wok_chinski_32_c
m_peterhof_z_pokrywa.html
> Oprócz tego są też elektryczne woki formatu prodiża. I coby nikt nie mówił, że
> nie są one tradycyjne: wśród znajomych mi chińczyków (w Niemczech i w Chinach)
> wszyscy tego typu woki używają ;-)
Też właśnie widziałam na allegro - ale chyba jednak wolę ten na kuchenkę.
Dzięki.
--
Pozdrawiam
K
"Just one year of love
is better than a lifetime alone"
[Freddie Mercury]
|