Data: 2013-11-06 12:05:25
Temat: Re: Chleb razowy
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-11-06 09:02, Qrczak pisze:
> Dnia 2013-11-06 08:48, obywatel Robson uprzejmie donosi:
>> Witam.
>> Temat wędzonek, kiełbas i serów (szczególnie koryciński, który
>> uwielbiam) mam już opanowany. Przyszła pora na chleb. Poratujecie
>> sprawdzonym przepisem? Nie mam maszyny do wypieku, tylko piekarnik.
>
> "Do upieczenia dobrego chleba potrzebna jest tylko mąka, woda, sól,
> trochę sprzętów kuchennych i jedno najważniejsze: bardzo dużo
> cierpliwości."
> http://www.chleb.info.pl/
Stronka bardzo fajna, tylko chyba autorce "ę" wciąło na klawiaturze. ;)
>
> Czy to ma być chleb pszenny czy żytni?
> Czy na drożdżach czy też na zakwasie?
Z doświadczenia wiem tylko tyle, że od żytniego zaczynać nie jest dobrze.
Może kiedyś wreszcie moja cierpliwość wygra z niecierpliwością.
Ewa
|