Data: 2013-11-07 15:51:15
Temat: Re: Chleb razowy
Od: piecia aka dracorp <i...@w...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 07 Nov 2013 15:08:05 +0100, FEniks napisał(a):
> To może odpowiem, bo jestem chyba specjalistką w tym zakresie. ;) Otóż
> pierwszy problem jest taki, że właśnie nie zawsze uda się wyhodować
> dobry zakwas, czyli taki z przewagą bakterii kwasu mlekowego, mnie raz
> po prostu sfermentował, czyli - jak rozumiem na podstawie Twoich
Ale nie powinien fermentować? W końcu istnieją dzikie drożdże.
Z mojej strony brakuje mi jakiegoś solidnego wytłumaczenia co się tam
dzieje. Anhin częściowo wytłumaczył. A jakąkolwiek książkę bym nie wziął
to nigdy tam nic nie ma na temat procesu powstawania zakwasu.
Możecie polecić jakąś techniczną lekturę? Wówczas poszukam czegoś
sensownego w bibliotece.
--
piecia aka dracorp
pisz na: piotr kropka rogoza at wp kropka eu
|