Data: 2015-12-18 18:07:54
Temat: Re: Cielęcina
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
>>> Jakie eleganckie danie można przygotować z cielęciny, konkretnie
>>> z ładnego chudego kawałka udźca (80dag), ale dość płaskiego. Zwykle
>>> z cielęciny robię potrawkę, a chciałabym coś bardziej odświętnego.
>>> Jakieś pomysły?
>> Może cielęcina w sosie cytrynowym? To w nawiązaniu do niedawnych
>> tutaj rozmów o obu tytułowych składnikach.
>
> Np. coś takiego?
> http://kuchnia.ofeminin.pl/przepisy/przepis_duszona-
cielecina_197603.aspx
>
> Przepis prosty, a efekt może być satysfakcjonujący.
Bez owijania w bawełnę można powiedzieć, że dobrze wygląda.
>> A także w nawiązaniu do zmieniającej się wokół sytuacji.
>
> A my jako te bidne cielęta...
I to nie najpierwszego sortu.
Jarek
--
No, co też paniusia powiada!
A taka, na przykład, rolada?
Toż nie ma w niej nic oprócz sadła,
Już ja bym rolady nie jadła!
|