Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cienko cienko... Re: Cienko cienko...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Cienko cienko...

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder8.news.weretis.net!news.mixmin.net!aioe
.org!LuSPCUsTYVC+IuZ3Yc7AJw.user.46.165.242.91.POSTED!not-for-mail
From: trybun <M...@j...cb>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cienko cienko...
Date: Thu, 5 Jan 2023 12:22:40 +0100
Organization: Aioe.org NNTP Server
Message-ID: <tp6bu2$1geg$4@gioia.aioe.org>
References: <tn1c0s$j3i$1@gioia.aioe.org> <tn1fg8$1lr4$1@gioia.aioe.org>
<tnjss2$1a46$2@gioia.aioe.org> <tnkktt$1fu8$1@gioia.aioe.org>
<tnpk32$1nhp$2@gioia.aioe.org> <tnplm5$g1d$1@gioia.aioe.org>
<tnqb2k$13m7$1@gioia.aioe.org> <to41d8$175h$2@gioia.aioe.org>
<to4c93$2rt$1@gioia.aioe.org> <togtfc$1pht$2@gioia.aioe.org>
<tp3equ$159q$1@gioia.aioe.org>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Info: gioia.aioe.org; logging-data="49616";
posting-host="LuSPCUsTYVC+IuZ3Yc7AJw.user.gioia.aioe.org";
mail-complaints-to="a...@a...org";
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:102.0) Gecko/20100101
Thunderbird/102.6.1
Content-Language: pl
X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:383738
Ukryj nagłówki

W dniu 04.01.2023 o 09:53, XL pisze:
> trybun <M...@j...cb> wrote:
>
>> Jasne, sos wymyślono w czasach kiedy jeszcze nie było lodówek, a aromat
>> i zapach peklowanych mięs mógłby powalić nawet hienę.
>>
>>
> Bez przesady, ludzie bez lodówek świetnie sobie radzi - potrafili solić,
> peklować, wekować i nawet suszyć mięso. I ja tak potrafię i tak robię, bo
> jestem dobrze przygotowana na braki prądu - dzięki mojej kaflowej kuchni i
> słoikom brak prądu nie będzie dla mnie problemem. Po prostu zmienię styl
> życia na ten sprzed ery prądu, gdy ludzie bez niego żyli i sobie świetnie
> radzili.
>

Tak, niektórzy potrafili peklować. Zresztą tamto mięso trochę różniło
się od tego dzisiejszego. Wtedy nie było linii przetwórczych z
nastrzykiwarkami którymi to teraz faszerują mięso wodą z różnymi
konserwantami. Pamiętam  swoja wizytę na wsi w końcu lat 70tych, i
gospodarza który otworzył beczkę z "soloną wieprzowiną", dla niego jej
zapach był czymś normalnym a ja o mało się nie porzygałem.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.01 XL
05.01 XL
05.01 Wiesiaczek
05.01 Wiesiaczek
06.01 trybun
06.01 trybun
06.01 trybun
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6