Data: 2011-09-09 19:06:49
Temat: Re: Co jeszcze...
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 09 Sep 2011 20:20:12 +0200, Dawid napisał(a):
>
>> W dniu 2011-09-09 19:38, Ikselka pisze:
>>> ...przede mną:
>>> - miód pitny w gąsiorze doprawić
>>> - pomidorowego przecieru z 50 słoików zrobić
>>> - pomidorowej pulpy ze 30 małych (do jajecznicy i leczo)
>>> - papryki marynowanej z miodem z 15 słoików
>>> - ogórków diabelskich słoików ze 30 (30 już mam, ale to mało)
>>> - sałatki wielowarzywnej ze 20
>>> - sosu pomidorowo-jabłecznego a'la ketchup, ostrego - jakieś 15-20
>>> - dyni marynowanej ze 40 (dynię Ambar i tę włoską słodką dynię wielką
>>> podłużną mam)
>>> - pomidorów zielonych a'la daktyle (nowość!) - no nie wiem, może z 10
>>> - sałatki z zielonych pomidorów z 15
>>> - ...o czymś na pewno zapomniałam - a, ŚLIWKI w occie!!! - jakieś 25
>>> słoików
>>> Nie móiąc o grzybach.
>>>
>>> Co by tu jeszcze?
>>>
>>>
>>>
>> I kogo to k...a obchodzi.
>
> No tak, dzięki za przypomnienie - jak moglam zapomnieć, że 20 kg
> kronselskiej czeka na zesmażenie - do szarlotki będą jak znalazł. Biorę się
> za robotę, bo w kuchni rozpalono :-)
U Was też w tym roku taka pomidorowa klęska urodzaju?
Już nie mogę patrzeć na malinówki.
A propos przetworów, jeśli macie dostęp do malin, to polecam zrobić w
dużych ilościach sok z tychże.
--
Paulinka
|