Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.supermedia.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.internetia.pl!no
t-for-mail
From: Robson <r...@...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co z tym cukrem?
Date: Tue, 16 Apr 2013 07:42:13 +0200
Organization: Netia S.A.
Lines: 38
Message-ID: <kkioru$5r2$1@mx1.internetia.pl>
References: <y16czosvu80$.1nso2jnmbcu63.dlg@40tude.net>
<kkhurs$qgj$1@speranza.aioe.org>
<6je6tqzo3eup$.abcltxkmmhzu.dlg@40tude.net>
<kkhv5o$red$1@speranza.aioe.org>
NNTP-Posting-Host: 62.233.192.4
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: mx1.internetia.pl 1366091454 5986 62.233.192.4 (16 Apr 2013 05:50:54 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 16 Apr 2013 05:50:54 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <kkhv5o$red$1@speranza.aioe.org>
X-Tech-Contact: u...@i...pl
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:17.0) Gecko/20130328 Thunderbird/17.0.5
X-Server-Info: http://www.internetia.pl/
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:350659
Ukryj nagłówki
W dniu 2013-04-16 00:32, iwanos pisze:
> W dniu 2013-04-16 00:28, Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 16 Apr 2013 00:27:09 +0200, iwanos napisał(a):
>>
>>> W dniu 2013-04-15 23:05, Ikselka pisze:
>>>> http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,143351626,14335162
6,ile_jest_cukru_w_cukrze.html
>>>>
>>>>
>>>> Mam identyczne wrażenie, a i od pewnego czasu identyczne objawy kiedy
>>>> wypiję słodzoną herbatę. Coś polskim z cukrem jest nieteges, w smaku
>>>> jest
>>>> mdły, nie zbryla się (a powinien!).
>>>> Czytałam na forach pszczelarskich, ze cukier jest nagminnie fałszowany
>>>> solą, ale to nie tylko to wg mnie...
>>>>
>>>
>>> pewnie jesz cukier z podróży
>>> taki bez VATU :-]
>>
>> O, i_w_anus się odezwał.
>
> dobra jak juz jestes to cię wykorzystam ;-)
> zdradzisz mi przepis na ogórki na ostro?
> kolega przyniósł ostatnio, przepyszne ...
> sekret tkwi w zalewie chyba na pewno byl pieprz kayene, papryka ostra w
> proszku zalewa octowa max słodycz max słone ale to sie tak równowarzyło
> jakos ... moze znasz he ?
>
Ja znam. A właściwie mam w kajeciku zapisany, dlatego nie pamiętam
proporcji. Małe ogórki kroję wzdłuż na połówki, większe na grube
plastry, zasypuję solą i odstawiam na kilka godzin. Z octu, cukru i
cayenne gotuję zalewę, zalewam ogórki, wekuję.
btw. nie przejmuj nawyków od osób ociężałych umysłowo,
równowaga-równoważyło.
R
|