Data: 2013-04-16 07:42:13
Temat: Re: Co z tym cukrem?
Od: Robson <r...@...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-04-16 00:32, iwanos pisze:
> W dniu 2013-04-16 00:28, Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 16 Apr 2013 00:27:09 +0200, iwanos napisał(a):
>>
>>> W dniu 2013-04-15 23:05, Ikselka pisze:
>>>> http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,143351626,14335162
6,ile_jest_cukru_w_cukrze.html
>>>>
>>>>
>>>> Mam identyczne wrażenie, a i od pewnego czasu identyczne objawy kiedy
>>>> wypiję słodzoną herbatę. Coś polskim z cukrem jest nieteges, w smaku
>>>> jest
>>>> mdły, nie zbryla się (a powinien!).
>>>> Czytałam na forach pszczelarskich, ze cukier jest nagminnie fałszowany
>>>> solą, ale to nie tylko to wg mnie...
>>>>
>>>
>>> pewnie jesz cukier z podróży
>>> taki bez VATU :-]
>>
>> O, i_w_anus się odezwał.
>
> dobra jak juz jestes to cię wykorzystam ;-)
> zdradzisz mi przepis na ogórki na ostro?
> kolega przyniósł ostatnio, przepyszne ...
> sekret tkwi w zalewie chyba na pewno byl pieprz kayene, papryka ostra w
> proszku zalewa octowa max słodycz max słone ale to sie tak równowarzyło
> jakos ... moze znasz he ?
>
Ja znam. A właściwie mam w kajeciku zapisany, dlatego nie pamiętam
proporcji. Małe ogórki kroję wzdłuż na połówki, większe na grube
plastry, zasypuję solą i odstawiam na kilka godzin. Z octu, cukru i
cayenne gotuję zalewę, zalewam ogórki, wekuję.
btw. nie przejmuj nawyków od osób ociężałych umysłowo,
równowaga-równoważyło.
R
|