Data: 2013-04-16 12:16:53
Temat: Re: Co z tym cukrem?
Od: k...@o...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu wtorek, 16 kwietnia 2013 07:42:13 UTC+2 użytkownik Robson napisał:
> W dniu 2013-04-16 00:32, iwanos pisze:
>
> > W dniu 2013-04-16 00:28, Ikselka pisze:
>
> >> Dnia Tue, 16 Apr 2013 00:27:09 +0200, iwanos napisał(a):
>
> >>
>
> >>> W dniu 2013-04-15 23:05, Ikselka pisze:
>
> >>>> http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,143351626,14335162
6,ile_jest_cukru_w_cukrze.html
>
> >>>>
>
> >>>>
>
> >>>> Mam identyczne wrażenie, a i od pewnego czasu identyczne objawy kiedy
>
> >>>> wypiję słodzoną herbatę. Coś polskim z cukrem jest nieteges, w smaku
>
> >>>> jest
>
> >>>> mdły, nie zbryla się (a powinien!).
>
> >>>> Czytałam na forach pszczelarskich, ze cukier jest nagminnie fałszowany
>
> >>>> solą, ale to nie tylko to wg mnie...
>
> >>>>
>
> >>>
>
> >>> pewnie jesz cukier z podróży
>
> >>> taki bez VATU :-]
>
> >>
>
> >> O, i_w_anus się odezwał.
>
> >
>
> > dobra jak juz jestes to cię wykorzystam ;-)
>
> > zdradzisz mi przepis na ogórki na ostro?
>
> > kolega przyniósł ostatnio, przepyszne ...
>
> > sekret tkwi w zalewie chyba na pewno byl pieprz kayene, papryka ostra w
>
> > proszku zalewa octowa max słodycz max słone ale to sie tak równowarzyło
>
> > jakos ... moze znasz he ?
>
> >
>
>
>
> Ja znam. A właściwie mam w kajeciku zapisany, dlatego nie pamiętam
>
> proporcji. Małe ogórki kroję wzdłuż na połówki, większe na grube
>
> plastry, zasypuję solą i odstawiam na kilka godzin. Z octu, cukru i
>
> cayenne gotuję zalewę, zalewam ogórki, wekuję.
>
>
>
> btw. nie przejmuj nawyków od osób ociężałych umysłowo,
>
> równowaga-równoważyło.
>
>
>
> R
w moim przepisie ogórki kroiło się wzdłuż na ćwiartki, ale wychodziły takie pokraczne
kiwiko
|