Data: 2005-05-06 17:35:40
Temat: Re: FAQ Szparagi
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
@nn wrote:
> Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w
> wiadomości news:4834979492$20050504232416@ewcia.kloups...
>
>>W zwiazku z zaczynajacym sie sezonem, podaje FAQ szparagowy,
>>copyright / copyleft :
>>
>>1. Szparagi gotuje sie 10 minut maksimum (biale) i 6 minut maksimum
>>(zielone), odrobina soli i, ewentualnie, cukru.
>>Szparagi dluzej gotowane TWARDNIEJA
>>(na smierc).
>>
>
> Nie znam się kompletnie na szparagach, ale oglądałam ostatnio w
> telewizji program (bodajże na Discovery) w którym mówiono, że szparagów
> nie powinno się gotować (bo tracą smak) a dusić w oleju zmieszanym z
> masłem.
to amerykański przesąd :-)
Znaczy się to prawda, ale dla zielonych. Choć te też można gotować
Waldek
|