Data: 2005-05-06 18:42:10
Temat: Re: FAQ Szparagi
Od: "Atunia " <a...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
> 1. Szparagi gotuje sie 10 minut maksimum (biale) i 6 minut maksimum
> (zielone), odrobina soli i, ewentualnie, cukru.
> Szparagi dluzej gotowane TWARDNIEJA
> (na smierc).
No dobrze, szparagi jem dopiero drugi sezon, więc znawcą nie jestem. Ale
kupiłam po trasie z .de dwa kilo tego przysmaku, najwyższej klasy. I po
gotowaniu przez 10 minut, to jeszcze surowizną pachniały, po 20 minutach były
idealne. Białe, oczywiście. Więc sugeruję te "10 minut maksimum" tak czasem
pomnożyć, jeśli towar gruby i świeżutki.
Atunia (czemu te szparagi się nie chcą obrać same?)
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|