Data: 2020-12-20 19:56:31
Temat: Re: Farsz do pierogow
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .12.2020 o 19:41 cef <c...@i...pl> pisze:
> W dniu 2020-12-20 o 19:26, Trefniś pisze:
>> Niepotrzebnie myślicie o _porcji_ farszu, którą następnie nakładacie
>> na ciasto i zlepiacie.
>> Przy ruskich to może i prawda, ale...
>> W przypadku nawet sypkiego ryżu - z ciasta robię małą kieszonkę (z
>> niewielką ilością ryżu, albo nawet bez), którą w trakcie lepienia
>> stopniowo wypełniam ryżem. W ten sposób można dowolnie sypkie nadzienie
>> włożyć do ciasta, zalepiając je sukcesywnie.
>
> Jest to jakiś sposób, ale lepienie pierogów, to taka
> wyuczona czynność, że dość trudno się pozbyć przyzwyczajeń
> dlatego szukam sposobu jak zmodyfikować farsz a nie sposób
> lepienia.
Wiem, czynność wyuczona i zapamiętana w palcach, stąd trudno lepić.
>
>> Poszukajcie w sieci filmików, jak "pierogi" lepią chińczycy. Niestety,
>> jest cała masa rodzajów tych pierogów...
>
> Jak już jakiś odpowiedni znajdziesz, to wklej linka.
Pierogi z jagodami:
https://youtu.be/E_7scU-9cag?t=255
Lepi kilka pierogów, warto obejrzeć film dokładniej.
--
Trefniś
|