Data: 2012-06-15 11:17:57
Temat: Re: Jak się nazywa...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 15 Jun 2012 13:16:38 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2012-06-15 13:12, Ikselka pisze:
>> Głównie pektyny. I kwas cytrynowy. Używam żelfiksu Oetkera (nie innych tego
>> typu produktów innych firm, bo są strasznie kwaśne, a żelfix nie) od lat.
>> Do niskosłodzonych dżemów. No i teraz właśnie zrobię tę frużelinę.
>>
>>
>
> Może i ja sobie zrobię. Z truskawek. Są takie piękne teraz, że mam je
> ochotę zatrzymać jak najdłużej.
Warto. Do frużeliny warto je pokroić nieco, np na ćwiartki, żeby dobrze do
środka przeszły pektyną i cukrem i się toto nie psuło.
--
XL
|