Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak ugotować? Re: Jak ugotowac?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak ugotowac?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak ugotowac?
Date: Fri, 30 Nov 2007 15:14:40 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 26
Message-ID: <fip5sn$lvv$1@news.onet.pl>
References: <filpn7$933$1@nemesis.news.tpi.pl> <filr5j$qql$1@news.interia.pl>
<filtht$tfa$1@news.onet.pl> <filtqr$tsq$1@news.interia.pl>
<filv30$1t6$1@news.onet.pl> <finlmg$d14$1@nemesis.news.tpi.pl>
<474fcf6a$1@news.home.net.pl> <w...@n...onet.pl>
<fip2m9$klb$1@nemesis.news.tpi.pl>
Reply-To: "Dominik Jan Domin" <d...@u...com>
NNTP-Posting-Host: 158.75.31.20
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1196432087 22527 158.75.31.20 (30 Nov 2007 14:14:47 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 30 Nov 2007 14:14:47 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198
X-Sender: zIyicQt0BZeh1bE33IjxnP9lnoEGNisg
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:306704
Ukryj nagłówki

Użytkownik "lemonka" <...@a...com> napisał w wiadomości
news:fip2m9$klb$1@nemesis.news.tpi.pl...

> Nie będę mnożyć postów, odpowiem na oba naraz.
> Przemysłowy wyrób koncentratu polega na gotowaniu go w temperaturze 30
> (trzydzieści) stopni pod obniżonym ciśnieniem atmosferycznym. Para
> wodna jest "odsysana" w próżni, dlatego gotowanie właśnie szkodzi
> koncentratow: "zabija" witaminy.

Przemysł przemysłem, a kontrola PIHu wykazała kiedyś, ze wielu producentów
dodaje nielegalnie zagęszczacze...

>Niektórzy (najczęściej szefowie
> kuchni, głównie ci z górnej półki) przesmażają koncentrat przed
> dodaniem go do dania. Przesmażony koncentrat nabiera innego smaku,
> łatwiej łączy się z daniem, można go też na patelni przemieszać z mąką
> w celu "zaklepania" (wtedy danie będzie zawierało mniej tłuszczu).
> Jednak z punktu widzenia higienicznego jestem w stanie wyjaśnić to
> tylko tym,

Moze nie wszytsko trzeba wyjaśniać z punktu higienicznego? Dla wielu osób,
co może Cię zdziwi, smak ma znaczenie. I stąd przesmażą koncentrat, mimo
zniszczenia pewnej częsci wit. C.

DJD

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
30.11 Ludek Vasta
30.11 Krystyna Chiger
30.11 Panslavista
30.11 Wladyslaw Los
30.11 Dominik Jan Domin
30.11 panta_rei
30.11 Ikselka
30.11 Magdalena Bassett
30.11 Wladyslaw Los
30.11 Wladyslaw Los
30.11 Ikselka
30.11 Magdalena Bassett
30.11 Ikselka
30.11 Wladyslaw Los
30.11 Krystyna Chiger
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6